facebook 20  instagram 20

Perkusionistički duet

Utorak, 21. jul, 20.30 časova
Dvorište Kapetan Mišinog zdanja
Perkusionistički duet
Ksenija Komljenović - Miloš Branisavljević
Gost: Milena Jančurić, flauta
(u saradnji sa organizacijom Multikultivator Servis za razvoj kulture i umetnosti)

 

Miloš Branisavljević: MiKs
Miloš Branisavljević, vibrafon i Ksenija Komljenović, marimba

Miloš Branisavljević: Improvizacija na Dvoglasnu invenciju za klavir br. 4 u d-mollu, BWV 775, Johana Sebastijana Baha
Miloš Branisavljević, vibrafon

Miloš Branisavljević: Uvac
Milena Jančurić, flauta i Miloš Branisavljević, vibrafon

Aleksandar Simić: Soundscape No. 1
Ksenija Komljenović, vibrafon i Miloš Branisavljević, marimba

Johan Sebastijan Bah/Ksenija Komljenović (aranžman): Čakona iz Partite br. 2 u d-mollu za solo violinu, BWV 1004
Ksenija Komljenović, marimba

Ksenija Komljenović: 4 SALE
Miloš Branisavljević, marimba i Ksenija Komljenović, marimba

Multikultivator Servis za razvoj kulture i umetnosti predstavlja nastup dvoje talentovanih mladih muzičara – perkusionističkog dueta Ksenija Komljenović i Miloš Branisavljević, u okviru programa Multiversity Sessions.
Koncert je deo projekta Multiverzitet – platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku Berkli koledža za muziku (Berklee College of Music) i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica Berklee International Network (BIN). Projekat će obuhvatiti brojne muzičke radionice, letnji kamp, klinike sa audicijama za Berkli koledž, takmičenje za mlade talente, kao i koncerte vrhunskih muzičara.
Multiversity Sessions su zamišljene kao koncertne večeri u okviru kojih će publika biti u prilici da čuje mlade talentovane muzičare iz Srbije koji grade karijeru u svetkim okvirima, kao i već etablirane pojedince u svetu muzike, čiji je zajednički imenilac uvek isti – neprikosnoveni autorski i interpretatorski kvalitet i neponovljivo muzičko iskustvo.
ksenija-komljenovic

Ksenija Komljenović i Miloš Branisavljević saradnju su započeli u okviru Stankovic Percussion Ensemble-a pre nešto manje od deset godina, i već tada su nastupali u duetu. Odlazak na studije u različitim američkim gradovima u skladu sa ličnim muzičkim preferencama nije ih udaljio ni na muzičkom ni na ličnom planu. Ovo dvoje izuzetnih muzičara i velikih prijatelja podeliće sa beogradskom publikom svoju ljubav prema savremenoj komponovanoj i improvizovanoj muzici i strast za melodijske udaraljke. Njihov poslednji zajednički nastup održan je pre dve godine u Americi na Državnom univerzitetu Ilinoisa (Illinois State University).
Na beogradskom koncertu nas očekuju kompozicije savremene i klasične muzike u aranžmanu za udaraljke kao i Ksenijine i Miloševe autorske kompozicije od kojih će jedna u Beogradu imati svetsku premijeru. Kao specijalni gost na koncertu nastupiće i flautistkinja Milena Jančurić, alumnista Berkli koledža.

Miloš Branisavljević rođen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Počeo je da svira udaraljke kada je imao dvanaest godina. Školovanje je nastavio u srednjoj muzičkoj školi Stanković u klasi profesora Siniše Jovića i Ivana Marjanovića. Istovremeno počeo je da svira i bubnjeve. Tokom srednje škole vredno je učio i radio, svirajući u brojnim ansamblima i osvajao nagrade na takmičenjima.
milos-branisavljevicGodine 2010. tokom letnjeg kampa na Berkli koledžu za muziku u Bostonu nagrađen je punom stipendijom i ostvario svoj san da studira na ovom prestižnom koledžu. Trenutno je student završne godine, a svira bubnjeve, vibrafon i klasične udaraljke.
Aktivno se bavi aranžiranjem, komponovanjem i orkestracijom. Prošle godine je dobio nagradu Most Active Drummer (Najagnažovaniji bubnjar) na Berkli koledžu.

Godine 2010. tokom letnjeg kampa na „Berklee College of Music” u Bostonu nagrađen je punom stipendijom i ostvario svoj san da studira na ovom prestižnom koledžu. Trenutno je student završne godine, a svira bubnjeve, vibrafon i klasične udaraljke.
Aktivno se bavi aranžiranjem, komponovanjem i orkestracijom. Prošle godine je dobio nagradu “Most Active Drummer” (Najagnažovaniji bubnjar) na „Berklee College of Music”.

Ksenija Komljenović (1988) je prvih deset godina svog muzičkog obrazovanja provela u MŠ Stanković, učeći paralelno na Odseku za klavir, Odseku za muzičku teoriju i Odseku za perkusije.
Diplomirala je kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Zorana Erića, paralelno studirajući perkusije sa profesorima Miroslavom Karlovićem i Srđanom Palačkovićem.
Tokom osnovnih studija je nastupala kao deo perkusionističke sekcije Beogradske filharmonije. Završila je master studije na Državnom univerzitetu u Ilinoisu, na odseku za perkusije u klasi profesora Dejvida Kolijera, a bila je angažovana i kao asistent na fakultetu. Trenutno je na prvoj godini doktorskih studija na Univerzitetu u Majamiju, u klasi profesora Svetoslava Stojanova i Metjua Štrausa, gde je angažovana kao asistent.
Ksenija je dobitnica stipendije Američke asocijacije univerzitetskih žena, kao i dvostruka dobitnica Internacionalne nagrade mira, koju dodeljuje Filantropska edukativna organizacija.
Bavi se javnim govorom: jedan od dražih momenata joj je bio nastup na TEDxYouth-u u Beogradu 2011. godine.

Multikultivator-logo

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019