facebook 20  instagram 20

Свечано отварање

Свечано отварање Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2015.
Недеља, 21. јун, 21 час
Студентски парк
Koncert Nemanja Radulović & “Double Sens”
(у сарадњи са Коларчевом задужбином)

Koncertna i diskografska aktivnost violiniste Nemanje Radulovića usmerena je ka mladoj publici klasične muzike. Dva puta je bio dobitnik nagrade Victoires de la Musique i Nagrade Midem. Njegovi nastupi širom sveta pobuđuju veliku pažnju publike i kritike od Karnegi hola u Njujorku, Koncerthebau u Amsterdamu, Filharmonije u Berlinu, Megaronu u Atini, preko sale Plejel i teatra Šanzelize u Parizu, Palate umetnosti u Briselu do dvorane Santori u Tokiju i Teatro Kolon u Buenos Airesu.
Rođen je u Srbiji 1985. godine. Muzičke studije započeo je 1992, a već 1996. dobija Oktobarsku nagradu grada Beograda, a 1997. godine nagradu Talenat godine koju mu je dodelilo Ministarstvo za obrazovanje Republike Srbije.
Godine 1998. je studirao u klasi Džošue Epštajna na Visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu, a potom u klasi Dejana Mihailovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Od svoje 14. godine živi u Francuskoj. Godine 2000. primljen je na Konzervatorijum u Parizu gde je studirao u klasi Patrika Fontanarose.
Redovno je posećivao nastavu i na Akademiji u Kremoni kod Salvatorea Akarda.
Nemanja Radulović je dobitnik mnogih međunarodnih nagrada kao što su prve nagrade na takmičenjima Joakim u Hanoveru, Žorž Enesku u Bukureštu, Balis Dvarionas u Litvaniji, Jan Kocijan u Češkoj, kao i druga nagrada na Takmičenju Antonio Stradivari u Kremoni (prva nagrada nije dodeljena). Specijalne nagrade žirija dobio je na takmičenjima Jehudi Menjuhin u Francuskoj, Žorž Enesku u Bukureštu i Vijenjavski-Lipinski u Poljskoj.
Nemanja Radulović je nastupao sa brojnim orkestrima u našoj zemlji, Evropi i Aziji.
Svirao je pod dirigentskom palicom istaknutih dirigenata kao što su: Mjung Vung Čung, Džon Nelson, Arije van Bek, Eiđi Oue, Kristijan Mandeal, Filip Bender, Hesus Lopes-Kobos, Gracijele Kontrato, Gregor Novak, Lorens Foster, Klaus Peter Flor, Kiril Karabatis, Petar Vronski, Mišel Plason, Isak Karabačevski, Vladimir Fedosejev...
Od 2000. godine redovno nastupa na resitalima sa harfistkinjom Marijel Nordman i sa pijanistima Suzan Manof, Lorom Favr-Kan i Dominikom Plankadom, sa čelistkinjom An Gastinel kao i sa svojim ansamblima  Les trilles du diable (Đavolji trileri) i Double Sens (Dvostruki smer).
Redovni je gost najznačajnijih festivala među kojima su festivali u Remsu, Sisteronu, Avinjonu, Nantu i Monpeljeu.
U 2012. debitovao je u Melburnu i Kini, kao i sa Minhenskom filharmonijom i Orkestrom Radio Francuske sa Mju Vun Čungom kao i sa Nemačkim simfonijskim orkestrom.
Iz diskografskog opusa izdvaja se njegov album Đavolji trileri koji je objavio 2009. za ArtAct – DECCA / Universal. Godine 2010. objavio je CD sa Betovenovim sonatama (sa Suzan Manof), a 2011. Pet godišnjih doba sa delima Vivaldija i Aleksandra Sedlara. Najnoviji kompakt disk sa delima Paganinija je objavljen u decembru 2013. godine za kuću Deutsche Grammophon.

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019