facebook 20  instagram 20

Биљанa Крстић и ансамбл „Бистрик“

БИЉА КРСТИЋ – 40 ГОДИНА КАРИЈЕРЕ
БИСТРИК – ЈУБИЛЕЈ 15 ГОДИНА РАДА 
цена улазнице: 300 динара;

Традиција је наша историја

Биља (Биљана) Крстић рођена је у Нишу 1955. године. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, на Одсеку за музичку теорију. Годину дана је радила као професор солфеђа и клавира у музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Неготину. Током студија сарађивала је са групама Сунцокрет, Рани мраз, Академским хором Collegium musicum; била je учесник, глумац и певач у разним дечијим позоришним представама (С оне стране дуге, Штрумпфови, Три пахуље итд).
Такође је радила и као музички сарадник у позоришним представама у Народном позоришту, (сцена „Раша Плаовић”)‚ Атељеу 212, Битеф театру, Белеф фестивалу, Позоришту на Славији... Радила је и као водитељ и коаутор ТВ емисија, а учествовала је и у снимању филмова Није него‚ Зона Замфирова... Радила је музику за филм Бранио сам Младу Босну (2014) и добила Grand Prix Филмског фестивала у Сопоту (СОФЕСТ) 2015.
Пуних петнаест година ради са оркестром Бистрик, са којим на најбољи начин промовише наше етномузичколошко наслеђе кроз модеран музички приступ. Њен искрени сценски наступ и диван глас добили су сјајне критике на концертима широм Европе и света. У прилог томе говори и чињеница да је била позвана, као једини женски извођач са Медитерана, на фестивал Mostra Sesc de Artes у Сао Паолу 2005. године као члан Mediterraneo Orchestra, састављеног од 25 најквалитетнијих World Music извођача из целог света.
Добитник је многих признања, између осталог „Златне медаље“ (2007) Културно-просветне заједнице за допринос у култури, као и „Златног беочуга“ (2014). Била је и члан Управног одбора националног ансамбла „Коло“ (2009-2013), а 2012. године основала је Вокалну радионицу Бистрик.
Запослена је као музички уредник на Радио-телевизији Србије (Радио Београд).

Моћан и експлозиван, Бистрик оркестар је један од најуспешнијих српских музичких пројеката на страном тржишту, али и један од најпознатијих европских World Music састава.
Представљање музичке традиције је изузетно одговоран и инспиративан посао којим се Биља Крстић и Бистрик оркестар баве већ 15 година.  
До сада су објавили четири албума: Бистрик, Записи, Тарпош и Извориште. Сваки од њих добио је највеће награде и признања, како у нашој земљи, тако и у иностранству. Албум Тарпош ушао је на Top of the world листу часописа Songlines, најреферентнијег за World Music у Енглеској, а понео је и титулу албума месеца TRAD магазина у Француској. Тренутно завршавају нови албум, који ће бити објављен у јесен 2016. године.
Музика коју изводи Бистрик је фузија – спој традиционалне етно музике, а cappella изведби и етно ритмова са елементима импровизације, у потпуно модерном музичком руху. Њихов циљ је да преведу фолклор у савремену уметност, да њихови наступи побуде срца и препороде енергију заборављених емоција. Искрени сценски наступ и диван глас Биље Крстић добили су сјајна признања на концертима широм Европе и света.
Године 2009. Биља Крстић и Бистрик оркестар добили су награду „Витез српске музике“.
Године 2015. године Биља Крстић и Драгомир Мики Станојевић добили су Grand Prix филмског фестивала у Сопоту за музику из филма Бранио сам Младу Босну.

Белеф 2016.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2016
Председница:
Марија Марић Марковић
Чланови Одбора:
Ивана Тришић, Гордана Предић, Александар Ђаја, Дана Гак

 Извршна продукција:
Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ

 В.д. директора:
Милан Лазовић

 Помоћник директора:
Наташа Илић

 Секретар установе:
Ана Бутрић

 Координатор програма и сценариста свечаног отварања:
Војислав Милин

 Продуцент фестивала:
Тијана Церовић

 Технички продуцент:
Саша Ненадовић

 Музички продуцент:
Жељка Лакићевић

 Главни организатор:
Ивана Панић

 Служба протокола:
Јелена Лунић, Мирјана Панић

 Прес служба:
Јелена Лакићевић, Вук Пајковић

 Визуелно решење и дизајн:
Симона Дашић-Раца

 Веб дизајн и спот фестивала:
Дејан Бојовић

 Рекламни спотови:
Немања Тасић

 Фотографи:
Милутин Рајковић, Тијана Рајковић

 Организатор:
Петар Алемпијевић

 Сараднице:
Маријана Станковић, Катарина Радовановић

 Правна служба:
Небојша Игњатовић

 Служба рачуноводства:
 Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић, Слађана Шошкић

 Уреднице каталога:
Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић

 Сараднице на каталогу:
 Милица Љубичић, Ивана Шоботовић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019