facebook 20  instagram 20

Матијa Дедић и Зоран Предин

„Трагови у сјени“ - концерт Матије Дедића и Зорана Предина
цена улазнице: 600 динара;
у случају кише: Велика сала Коларчеве задужбине

ТРАГОВИ У СЈЕТИ

Концерт Зорана Предина и Матије Дедића представиће њихов нови албум Трагови у  сјети 2, уз извођење песама које се налазе и на њиховом претходном албуму Трагови у сјети 1. Реч је о великим еx-YU хитовима које су писали Арсен Дедић, Горан Бреговић, Момчило Бајагић Бајага, Влада Дивљан, Корнелије Ковач и други, у посебним аранжманима које су урадили Зоран и Матија, уз маестрално Матијино свирање и Зораново препознатљиво певање. На концерту у Београду ће гостовати и неки од њихових пријатеља – аутора тих песама.
Зоран Предин је радо виђен гост и као солиста и као фронтмен култне групе Лачни Франц. Један од његових најбољих наступа у Београду био је концерт са Арсеном Дедићем још осамдесетих година прошлог века. На жалост, Арсена више нема, али ту су његове песме и његов син Матија.

Зоран Предин, рођен у Марибору 1958. године, словеначки је рок музичар и текстописац. Осамдесетих година био је фронтмен фолк-рок састава Лачни Франц. Писао је и музику за филм, телевизију и позориште.
Касних деведесетих и почетком новог века био је на неколико турнеја с рок певачима Пером Ловшином и Владом Креслином. Између осталог, компоновали су химну словеначке фудбалске репрезентације за ЕУРО 2000.
Већ је једном наступио на Београдском летњем фестивалу, 2010. године, у оквиру програма којим је обележено тридесет година од изласка легендарног албума Пакет аранжман и почетка новог таласа у музици тадашње заједничке државе.

Матија Дедић рођен је у породици музичара, 1973. године у Загребу, у породици музичара. Већ у петој години почиње да свира клавир, а потом завршава Средњу музичку школу „Ватрослав Лисински“ у Загребу. После завршене средње музичке школе, 1991. уписује студије џез клавира на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу. Дипломирао је 1997. године у класи професора Харалда Нојвирта.
Током 1990-их свира са саставом Болијер Квартет (Boliers Quartet), с којим прати велике џез музичаре, као што су Бени Голсон, Кени Барел, Рој Хејнс, Хосе Фелисијано и други. Крајем деведесетих оснива ансабл Матија Дедић трио, који изводи његове ауторске композиције. Током година свирао је у готово свим земљама Европе и у САД, наступајући с великим именима као што су Алвин Квин, Мартин Дру, Рон Рингвуд, Бошко Петровић, Марк Марфи Бенд, Патриција Конте... Пише музику за телевизију и позориште, а наступа и с популарним уметницима хрватске поп сцене.
Године 2000. Cantus records објављује Матијин први соло албум под називом Solo Part 1, a 2001. и други, Handwriting, који је освојио три дискографске награде Порин. Матија Дедић је 2002. наступио у Француској на чувеном џез фестивалу у Монтреу, као један од 11 финалиста од укупно 400 пијаниста из читавог света. Године 2004. објављује албум Темпера, на којем је снимио дванаест Џибонијевих песама по властитом избору. Годину дана касније снима албум Други поглед, који садржи најпопуларније композиције његовог оца Арсена Дедића. Заједно с белгијским контрабасистом Жан-Лујем Расинфосом и чешким бубњаром Мареком Патрманом 2006. године снимио је албум Visiting Bruxeless. Након готово 15 година, 2015. је објавио нови солистички албум Ligherian Rhapsody.

Белеф 2016.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2016
Председница:
Марија Марић Марковић
Чланови Одбора:
Ивана Тришић, Гордана Предић, Александар Ђаја, Дана Гак

 Извршна продукција:
Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ

 В.д. директора:
Милан Лазовић

 Помоћник директора:
Наташа Илић

 Секретар установе:
Ана Бутрић

 Координатор програма и сценариста свечаног отварања:
Војислав Милин

 Продуцент фестивала:
Тијана Церовић

 Технички продуцент:
Саша Ненадовић

 Музички продуцент:
Жељка Лакићевић

 Главни организатор:
Ивана Панић

 Служба протокола:
Јелена Лунић, Мирјана Панић

 Прес служба:
Јелена Лакићевић, Вук Пајковић

 Визуелно решење и дизајн:
Симона Дашић-Раца

 Веб дизајн и спот фестивала:
Дејан Бојовић

 Рекламни спотови:
Немања Тасић

 Фотографи:
Милутин Рајковић, Тијана Рајковић

 Организатор:
Петар Алемпијевић

 Сараднице:
Маријана Станковић, Катарина Радовановић

 Правна служба:
Небојша Игњатовић

 Служба рачуноводства:
 Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић, Слађана Шошкић

 Уреднице каталога:
Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић

 Сараднице на каталогу:
 Милица Љубичић, Ивана Шоботовић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019