facebook 20  instagram 20

Концерт ЛП дуа

ЛП дуо
цена улазнице: 300 динара;
у случају кише: Велика сала Коларчеве задужбине

На програму је део репертоара који ЛП Дуо изводи у најпрестижнијим дворанама широм света, укључујући Карнеги Хол у Њујорку и Кенеди центар у Вашингтону. ЛП Дуо ће такође извести и неколико нумера са свог најновијег компакт диска који је недавно снимљен у Холандији, а који ће бити објављен на јесен 2016. године.

Eлеганција класике/слобода џеза/снага рокенрола
Карнеги Хол, Њујорк, 2014

Пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић наступају заједно као ЛП Дуо од 2004. године. Након завршених постдипломских студија на Факултету музичке уметности у Београду, завршили су мастер и Konzertexamen студије, на Високој школи за музику и позориште Росток (Немачка). Као солисти или чланови клавирског дуа до сада су освојили више од тридесет награда на међународним такмичењима. Као једини дуо у историји Балкана, пласирали су се међу осам најбољих ансамбала из целога света на највећем такмичењу клавирских дуа Dranoff Miami Two Pianos у Мајамију (Флорида).
Додељена им је награда Града Београда за стваралаштво младих, као и годишња награда Удружења музичких уметника Србије (УМУС) за најбоље младе уметнике. Добитници су награде Bruno-Frey-Stiftung Musikpreis, коју додељује Landesakademie Ochsenhausen у Немачкој, за изузетне постигнуте успехе. Значај ове награде је утолико већи јер се углавном додељује само немачким држављанима.
До сада су више пута наступали и одржали успешне концертне турнеје у Србији, Холандији, Финској, Данској, Швајцарској, Немачкој, Словенији, Хрватској, Македонији, Сан Марину, Пољској, Италији, Мађарској, Босни и Херцеговини, САД као и на фестивалима широм света. Такође су одржали и хуманитарни концерт за УНИЦЕФ у Немачкој.
У 2014. години дебитовали су у чувеној Њујоршкој дворани Карнеги Хол, а у 2015. години су премијерно наступили у престижној дворани Кенеди центра (The Kennedy Center) у Вашингтону.
Више пута су сарађивали и наступали као солисти са Симфонијским оркестром РТС-а, Београдском филхармонијом, БГО Душан Сковран, Оркестром Народног позоришта у Београду и Жебељан оркестром. Премијерно су извели више од 30 дела домаћих и иностраних композитора савремене музике. Нека од ових извођења биле су светске премијере и многе од ових композиција њима су посвећене. До сада имају шест CD издања у Србији, Хрватској, Данској и Холандији.
ЛП Дуо редовно држи мајсторске курсеве за клавирска дуа у земљи и иностранству и успешно промовишу домаће савремено стваралаштво. Соња Лончар је доцент Факултета музичке уметности а Андрија Павловић је доцент Академије НОВА Европског универзитета у Београду. Заједно су оснивачи првог фестивала посвећеног клавијатурним инструментима Keyboard Days Belgrade.
Поред извођачке делатности, ЛП Дуо компонују примењену музику за позориште (Атеље 212, Народно позориште у Београду, Југословенско драмско позориште, БИТЕФ, Мало позориште Душко Радовић, Позориште лутака Пинокио, Народно позориште Сомбор, Народно позориште Кикинда, Словенско гледалишче Цеље...), филм, ТВ, плесне кореографије, популарну музику, итд.
Једни су од коаутора пројекта Quantum Music који је подржан од стране програма Креативна Европа Европске Уније. Партнери пројекта су: Музиколошки институт САНУ, Центар за промоцију науке, Универзитет Оксфорд (Велика Британија), Данска национална школа за извођачке уметности (Копенхаген, Данска) и Кино Шишка (Љубљана, Словенија).

Белеф 2016.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2016
Председница:
Марија Марић Марковић
Чланови Одбора:
Ивана Тришић, Гордана Предић, Александар Ђаја, Дана Гак

 Извршна продукција:
Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ

 В.д. директора:
Милан Лазовић

 Помоћник директора:
Наташа Илић

 Секретар установе:
Ана Бутрић

 Координатор програма и сценариста свечаног отварања:
Војислав Милин

 Продуцент фестивала:
Тијана Церовић

 Технички продуцент:
Саша Ненадовић

 Музички продуцент:
Жељка Лакићевић

 Главни организатор:
Ивана Панић

 Служба протокола:
Јелена Лунић, Мирјана Панић

 Прес служба:
Јелена Лакићевић, Вук Пајковић

 Визуелно решење и дизајн:
Симона Дашић-Раца

 Веб дизајн и спот фестивала:
Дејан Бојовић

 Рекламни спотови:
Немања Тасић

 Фотографи:
Милутин Рајковић, Тијана Рајковић

 Организатор:
Петар Алемпијевић

 Сараднице:
Маријана Станковић, Катарина Радовановић

 Правна служба:
Небојша Игњатовић

 Служба рачуноводства:
 Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић, Слађана Шошкић

 Уреднице каталога:
Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић

 Сараднице на каталогу:
 Милица Љубичић, Ивана Шоботовић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019