facebook 20  instagram 20

Изложба фотографија: Лидија Антоновић

КОРАК
Изложба фотографија Лидије Антоновић

STEP – PASSO – ЧЕКОР – HAP – SCHRITT – PAS – ADIM – ШАГ

Уторак, 4. јул 19.00 часова,Галерија Циркус СКЦ (Кружни простор)
Самостална изложба фотографија: Лидија Антоновић
Слободан улаз

Концепт изложбе је корак времена као допринос истраживању нашег града, афирмација савремене уметничке игре кроз корак као и сећање на стари Београд. У протеклих 100 година Београд се изменио толико да је поједине локације готово немогуће препознати, а са друге стране велики број зграда је непромењен кроз време. Ухваћене тренутке на старим фотографијама београдских породица и Београђана реконструисани су кроз режирану фотографију уметника или случајних пролазника данас на истим локацијама са старих фотографија. Како би упоредили изглед некадашњих упечатљивих места Београда са данашњим, где је корак људи остао исти, избор фотографија ауторке за ову изложбу доноси нови поглед на савременост али и на будућност.

Лидија Антоновић је рођена 1984. године у Београду. Дипломирала је фотографију на Академији уметности у Београду, 2008. године у класи професора Милана Алексића. У оквиру мастер студија Moving Academy for Performing art (MAPA) из Амстердама, усавршава се у области примене фотографије, те добија две дипломе: Light design & studio management (2009) iProjection of Icons (2010). Склоност ка истраживању савремених токова интермедијалне примене уметничке фотографије доводи је до области перформанса, где често истражује покрет као перформер кроз фотографију. Сарађује са трансмедијалним Театром Мимарт већ десет година као фотографкиња, перформерка и видео артист. Професионално искуство стиче у новинској агенцији ТАЊУГ као фоторепортер и редактор (2010/2011). Радила је као професионални фотограф на фестивалима: Белеф (2006/2008), Битеф (2008/13) и на манифестацији Ноћ музеја (2006/11). Сарадница је СТАНИЦА - Сервис за савремени плес, Удружења балетских уметника Србије (УБУС), Удружења драмских уметника (УДУС), Центра за Драму и едукацију у уметности (ЦЕДЕУМ) и Битеф Полифоније и данас. Завршила је курс 3Д моделовања и анимираног филма код др Сузан Слоун 2016. на Универзитету Бурнемунт, Велика Британија.  
Излагала је до сада на осамнаест самосталних и двадесетосам групних изложби, од којих на три међународне изложбе у Будимпешти, Дортмунду и Каркову. Урадила је десетак анимираних и кратких документарних филмова, као и видео радова. За експериментални филм “АКЦИЈА“ 2006. године добила је награду публике АФЦ фестивала (Алтернативе филм видео фестивал). Добитница је многих похвала и награда код нас и иностранству, од којих се издваја бронзана медаља на 13. Међународном Тријеналу “Позориште у фотографској уметности“, на Стеријином позорју у Новом Саду 2011. Године. Лидија Антоновић има статус слободног уметника УЛУПУДС-а од 2010. године. Group Lider je младих учесника из Србије у оквиру ЕУ пројекта “TCFT-The Complete Freedom of Truth“ od 2014/19.

Белеф - 2017.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2017
Председница: мр Дана Гак
Чланови Одбора: Гордана Предић, Александар Ђаја, Марија Марић Марковић
Уметнички директор: Проф. Александар Илић

Извршна продукција:
Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ
В.д. директора: Наташа Илић
Секретар установе: Ана Бутрић
Координатор програма: Војислав Милин
Продуцент фестивала: Саша Ненадовић
Служба протокола: Јелена Лунић
Главни организатор: Ивана Панић
Организатори: Мирјана Панић, Петар Алемпијевић, Дарија Јевтић
Прес служба: Марија Тривић
Асистент продуцента: Ивана Митровић
Уреднице програма уметничке музике: мр Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић
Визуелно решење и дизајн: Симона Дашић-Раца
Превод, лектура, коректура: Ивана Шоботовић
Веб дизајн: Дејан Бојовић
Правна служба: Небојша Игњатовић
Служба рачуноводства: Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић,
Слађана Шошкић
Општа служба:Маријана Станковић, Катарина Радовановић, Весна Перовић,
Божица Петровић
Фотографи: Жељко Синобад, Белкиса Абдуловић Бека
Спот фестивала: Никола Пурић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019