БИЛО ЈЕДНОМ НА БРИЈУНИМА

БИЛО ЈЕДНОМ НА БРИЈУНИМА

   Четвртак, 29 јун 2023 21:00
  Бесплатан улаз (карте можете подићи на билетарници Театра Вук)
   Тетар Вук

Аутор текста и редитељ: Кокан Младеновић

Драматург:  Димитрије Коканов

Сценограф: Марија Калабић

Костимограф: Александра Пецић Младеновић

Кореограф: Андреја Кулешевић

Играју: Милан Марић, Бранислав Трифуновић, Тихана Лазовић, Сања Марковић

Фото: Маријана Јанковић

Организатор: Јован Тодоровски

Продукција: Креативна продукција Јоца Арт и Битеф театар

 

Представа полази од стварног историјског сусрета два брачна пара: Тита и Јованке Броз са Ричардом Бартоном и Елизабет Тејлор. Овај сусрет догодио се на острву Бријуни седамдесетих година прошлог века. Подаци о самом сусрету и заједничком времену које су брачни парови провели заједно, доступни су кроз врло штуре писане и видео трагове југословенских медија, биографске списе о животима четири историјске личности, те у виду кратких цртица из дневника Ричарда Бартона. Сви ови материјали послужиће као инспирација и грађа за будућу представу.

Снимање филма Сутјеска било је основни повод овог сусрета и то је оно што о самом сусрету историјски поуздано знамо. Све остало плод је наше маште.

Управо, домаштавање и истраживање могућих догађаја и односа између ове четири истакнуте личности приликом једног историјског сусрета тема је представе.

Kоје су то све улоге које играју ово четворо људи?  Шта значи играти више улога у односу са различитим људима? Шта су то све наши појединачни и колективни идентитети, лични интереси и друштвене заслуге?