РАЗЛОЗИ ЗА ЖИВОТ

РАЗЛОЗИ ЗА ЖИВОТ

Јака Смеркољ Симонети

РАЗЛОЗИ ЗА ЖИВОТ

 

Факултет драмских уметности

 

Превод: Катарина Зеленовић

Режија: Милан Богдановић

Драматуршкиња: Јефимија Секуловић

Продуценткиња: Лена Баљак

Костим: Вера Давидовић, Теодора Јевђовић

Дизајн и реализација звука: Лука Лукић, Маја Филиповић

Дизајн светла: Ведран Шантић

Визуелни идентитет: Хелена Јовановић, Теодора Јовановић

 

ИГРАЈУ:

Вања – Софија Ристић

Кити – Мина Ненадовић

Рина – Теодора Спаравало

Арса – Данило Милић

Миха – Будимир Стошић

Лука – Светозар Бабић

 

О ПРЕДСТАВИ

Пет тинејџера као и сваког петка одлази у клуб како би се забавили, али и продавали неке сумњиве супстанце. Њихова шеста другарица Вања се ово вече ипак не појављује и то у друштву полако ствара збрку. Она им шаље поруку да мора да напише списак разлога за живот, али да јој то никако не полази за руком.

Док пеер pressure наваљује са свих страна и тензија расте, Миха, Арса, Кити, Рина и Лука мораће да се изборе са свим проблемима које ноћ доноси, смисле како да помогну Вањи, али и поразмисле о својим разлозима за живот. Разлози за живот су узбудљива урбан драма која истражује социјално окружење младих и проблеме са којима се они сусрећу. Истражује теме притиска, менталног здравља, тинејџ сексуалности као и злоупотребу дроге и алкохола код младих. Кроз специфичну драматургију и сценску поставку приказане су различите перспективе ликова и њихове унутрашње мисли као и токови радње који паралелно теку.

 

Oва представа део је пројекта студената Факултета дрмаских уметности у Београду под кровним називом ”UNDER PRESSURE – YOUTH TO YOUTH”,  који се састоји од три исптине представе студената треће године Позоришне и радио режије.

Кроз савремени уметнички приступ и сарадњу студената ове представе истражују проблеме и изазове с којима се млади у различитим срединама суочавају.

У овом пројекту су поред студената Факултета драмских уметности учествовали и студенти са Факултета примењених уметности и Факултета ликовних уметности у Београду као и студенти глуме Академије Уметности у Београду и Академије Умјетности из Бања Луке.

 

Менторка: Алиса Стојановић, ред. проф и Тара Манић, асистенткиња