ТВОЈЕ И МОЈЕ

ТВОЈЕ И МОЈЕ

Ауторски пројекат Бориса Лијешевића

ТВОЈЕ И МОЈЕ

 

Позориште „Бошко Буха“
(премијера)

 

Рeжиja: БОРИС ЛИЈЕШЕВИЋ

Драматуршкиња: Милена Деполо

Сценограф: Александар Ивановић

Костимографкиња: Марина Сремац

Музика: ЛП дуо

Дизајнер светла: Срђан Цветковић

Организаторка: Јована Бундало

Асистенткиња редитеља: Исидора Куленовић

Ауторка плаката: Марија Јевтић

 

ЛИЦА:

Борка Томовић

Боба Латиновић

Милош Влалукин

Катарина Гојковић

Лена Богдановић

Јелена Тркуља

Стефан Бундало

Александра Симић

Бојана Ординачев

Теодора Ристовски

Тијана Чуровић

 

Инспицијент: Жељко Јаћић

Суфлер: Марко Ранчић

 

О ПРЕДСТАВИ

Као ансамбл који се превасходно обраћа дечјој публици, глумци Позоришта “Бошко Буха” радо су прихватили изазов који је пред њих поставио редитељ Борис Лијешевић: да се врате у сопствено детињство. Грађа за нову представу Вечерње сцене, “Твоје и моје”, су прва сећања из детињства глумаца који играју, али и учествују у стварању ове представе: Катарине Гојковић, Александре Симић, Бобе Латиновић, Борке Томовић, Бојане Ординачев, Тијане Чуровић, Јелене Тркуље, Теодоре Ристовски, Лене Богдановић, Милоша Влалукина и Стефана Бундала.

Током рада на овој представи, отварају се разна питања и размишљања на тему детињства. Питамо се да ли је дете заиста отац човека и колико су ти први снажни доживљаи света утицали да постанемо оно што јесмо. Препознајемо сопствена сећања у доживљајима својих колега, своју баку у баки свог колеге или колегинице, своју прву симпатију у нечијој причи о првом заљубљивању. Сећамо се себе док смо посматрали свет отворених очију и док смо живели у садашњем тренутку, пре него што су у наше животе ушли ауторитети, школа, правила и ограничења. Отварамо широм врата и позивамо публику да нам се придружи у овом нежном путовању по сопственој души. По мојој и твојој души.

“Кренимо заједно на ово путовање по унутрашњим просторима. Срешћемо многе људе које дуго нисмо видели. А на крају путовања чека нас једно дете које смо заборавили.” – Борис Лијешевић