Резултат конкурса

Резултат конкурса

БЕЛЕФ у сарадњи са Позориштем „Бошко Буха” је расписао први KОНKУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСKИ ТЕKСТ ЗА ДЕЦУ, а на учешће су позвани млади драмски писци до 35 година, држављани Србије и Републике Српске.

На основу приспелих 12 текстова, трочлани жири у саставу Гордана Гонцић, драматуршкиња, подсекретарка Секретаријата за културу града Београда и председница Одбора 32. Белеф-а, Маша Михаиловић, директорка Позоришта „Бошко Буха” и Милена Деполо, драматуршкиња Позоришта „Бошко Буха”, донео је одлуку да додели једну награду, и то комаду „Паклена лектира” Уроша Чупића, предат под шифром ПЕРХАН.

Kомад „Паклена лектира” се на изузетно нежан и духовит начин обраћа публици и оснажује је у борби са проблемима са којима се сусреће у основношколском узрасту. Иако је приметна инспирација аутора цртаним филмом „У мојој глави”, комад „Паклена лектира” доноси оригиналну причу, укојој се преплићу различити светови, испричану вештом употребом позоришних средстава.

Поред награђеног текста издвајамо драме: „Еколошка бајка” Вање Шевић, „Девојчица и дрво што је куца била прво”, Ивоне Момировић и „Породично стабло”, Гаврила Стојковића, које се баве изузетно значајним темама, и које би, уз одређене дораде, биле занимљиво позоришно штиво.

Честитамо!